ELVIS E

Gospellegende Elvis E is een van de choir masters van Sound of Gospel. Samen met de andere coaches weet Elvis E het beste uit het koor te halen. Wie is Elvis E? 

Van Nigeria naar Nederland: Elvis E
Als kleine jongen speelde Elvis E meer dan acht uur per dag op zijn keyboard. Zijn moeder was daar niet blij mee. Haar zoon mocht wel wat meer tijd besteden aan school. Maar Elvis E wilde alleen piano spelen. Zijn moeder pakte uiteindelijk zijn adapter af zodat Elvis E zijn focus zou verleggen. Zonder succes, want Elvis E regelde gewoon een nieuwe adapter. Dit voorbeeld laat goed zien hoe bevlogen Elvis E al was als kind. Die liefde voor muziek is nooit meer weggegaan.

Over Elvis E
Elvis E groeide op in Benin City in Nigeria. Toen hij nog maar vier jaar was, introduceerde Elvis E’s oudere zus hem in de muziekwereld. Hij begon als drummer in de kerk, maar werd helemaal verliefd op de piano toen zijn oudere broer hem keyboard leerde spelen. Ook zong Elvis E in het kerkkoor.

Deze ervaringen waren zijn springplank naar een glansrijke muzikale carrière. Later werd Elvis E producer bij een grote studio in Lagos. Hij werkte samen met gerenommeerde gospelartiesten. Daarnaast speelde Elvis E zelf wekelijks in een grote kerk: ‘House on the Rock Church’. 

Nederland
Elvis E bleef zijn muzikale talent volop benutten. In 2004 werd hij uitgezonden naar Nederland. Hij startte met een Nederlands evangelisatieproject voor de vestiging van de ‘House on the Rock’- kerk in Almere.

Al gauw voelde Elvis E zich hier thuis. Hij werkte voor de kerk, ontmoette zijn vrouw, kreeg vier kinderen en startte een eigen productiebedrijf: Ediasproduction. Als producer én als artiest werkte Elvis E hier al samen met gevestigde namen, zoals Dwight Dissels, Ruth Jacott, Berget Lewis en Shirma Rouse.

Succes
Als solo artiest is Elvis E ook steeds bekender. In Nederland en Afrika, maar ook in bijvoorbeeld Amerika, Canada en Spanje. Elvis E vult zijn agenda met mooie opdrachten als zanger, dirigent, music director of producer. Van grote kerkdiensten tot festivals en van choir coachings tot tv-shows.

Elvis E bracht drie albums uit: Prayer (2011), Victorious (2019) en Undeniable Love (2023). Aan dit laatste album mocht Sound of Gospel meewerken tijdens de live recordings in Almere. Elvis maakte verder diverse singles en werkt continu aan nieuw materiaal. Zijn doel? Mensen verbinden en harten weer compleet maken. Met zijn krachtige muziek, positieve levenshouding en brede glimlach slaagt hij daar goed in.