VLADIMIR PAIREL

Sound of Gospel is een koor met gepassioneerde vocalisten die een uniek en krachtig gospelgeluid laten horen. Aan het hoofd van Sound of Gospel staat de inspirerende Vladimir Pairel. Onder zijn bezielende leiding zingt het koor vol overgave en creëren zij samen een unieke en krachtige sound.

HOE HET BEGON…
De Russische Vladimir werd in 1963 geboren in Moldavië. Al in zijn tienerjaren blonk Vladimir uit als muzikaal talent. Hij ging naar een muzikale middelbare school en daarna naar het conservatorium in Moldavië. Vladimir specialiseerde zich verder en startte na zijn afstuderen bij de populaire band Zemleane. Als toetsenist en arrangeur van deze succesvolle band toerde hij in de jaren 80 en 90 rond in de Sovjet-Unie.

NEDERLAND
In 1991 verhuisde Vladimir naar Nederland. Hier werkte hij jarenlang als 1e altviolist bij het Nederlands Promenade Orkest en als vaste invaller bij andere orkesten. In 2000 besloot Vladimir zich te gaan richten op het dirigeren van koren. Hij sloot zich aan bij een aantal pop- en gospelkoren en groeide uit tot één van de beste dirigenten van Nederland.

TRACK RECORD
Vladimir werkte in zijn muzikale carrière samen met veel bekende Nederlanders, zoals Tjeerd en Trijntje Oosterhuis, Roel van Velzen, Pearl Jozefzoon, Sabrina Starke en de 3J’s. Hij trad met zijn koren op tijdens bijzondere evenementen en uitzendingen zoals De Vrienden van Amstel Live, The Voice of Holland en NederlandZingt. Grote namen en grote concerten waar Vladimir van geniet. Maar ook bij kleinere optredens haalt Vladimir ‘het onderste uit de kan’. Hij lééft voor muziek en maakt van iedere klus een hoogtepunt.  

SOUND OF GOSPEL
In 2018 kreeg Vladimir het verlangen een nieuw semi-professioneel black gospelkoor op te richten, naast zijn andere koren en activiteiten. Hiervoor schakelde hij een aantal bevriende vocalisten in en startte met het opzetten van Sound of Gospel. Met succes, want inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 15 gepassioneerde vocalisten: toptalent met een goede stem, mooie uitstraling en oprechte persoonlijkheid. Onder Vladimirs bezielende leiding zingt Sound of Gospel vol overgave black gospelmuziek. De groep ademt gospel en bundelt de krachten om Nederland kennis te laten maken met hún versie van black gospelmuziek.